Dit is echt één van mijn favoriete recepten geworden. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken.

De pittige smaak van de burger in combinatie met de zoete smaak van de BBQ saus en zoete aardappel en de frisse touch van de zoetzure augurk en tomaat zorgt voor een echte smaaksensatie.

1 persoon

Ingrediënten burgers

200 gr rundergehakt
½ Spaanse peper, fijngesneden
1/4e rode ui, fijngesneden
½ tl knoflookpoeder
wat peper

Ingrediënten broodjes

1 zoete aardappel

Topping

1,5 augurk, in plakjes
1 roma tomaat, in plakjes
Homemade BBQ saus (zie recept)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de burgers in een kom en maak hier kleine burgertjes van.
  3. Snijd de zoete aardappel in plakjes van circa 0,5 tot 1 cm dik. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en plaats deze voor circa 30/35 minuten in de oven. Let op dat je ze er niet te lang in laat zitten! Dan veranderen ze in stenen.
  4. De burgers hebben ongeveer 15 min nodig, afhankelijk van hoe dik je ze gemaakt hebt. Verhit hiervoor wat kokosolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin.
  5. Vervolgens kun je de burgers op gaan maken. Pak eerst een plakje zoete aardappel, dan een burgertje, dan een plakje tomaat en dan een plakje augurk. Smeer hier wat BBQ saus overheen en maak het af met een laatste plakje zoete aardappel.

 

Aanvallen maar.

Tip: Burgers zijn, volgens Amerikaanse gewoonte, heerlijk met coleslaw. Maak deze met witte kool en wortel en dan niet zoals de Amerikanen met een enorm vette, ongezonde dressing vol met mayo, suiker en zout, maar gewoon simpel en gezond met yoghurt en peper. Laat de dressing even in de koolsla trekken in de koelkast (het liefst een uur of langer).

Laat het me even weten als je deze burgers hebt geprobeerd en wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *