Als ik foto’s zag van recepten van spaghetti of andere pasta zonder tomatensaus spraken deze me nooit aan. Het leek me altijd zo saai en ik had het idee dat de smaak van de spaghetti te veel zou overheersen.

Maar toch maar eens een poging gewaagd toen ik dit recept tegenkwam. Wilde al langer eens spaghetti met garnalen maken en dit recept zag er goed uit. En dat is het ook zeker. Lekker smaakvol, waardoor tomatensaus helemaal niet meer nodig is. Hoewel spaghetti met tomatensaus ook erg lekker is, is de tomatensaus natuurlijk vrij overheersend qua smaak. Op de manier van dit recept proef je veel puurdere en meer verschillende smaken.

Een aanrader dus.

1 persoon

Ingrediënten

100 gr volkoren spaghetti
100 gr garnalen
125 gr Romatomaatjes
½ courgette
1 ½ teentje knoflook
1 el basilicum, fijngesneden
25 gr mascarpone
1 el citroensap
15 gr pijnboompitten (optioneel)

Bereiding

  1. Vierendeel de Romatomaatjes, snijd de courgette in stukjes, snijd de basilicum fijn en pers of snijd de knoflook ook fijn.
  2. Breng water voor de spaghetti aan de kook.
  3. Verhit ondertussen een flinke scheut (kokos)olie in een pan. Voeg hier, op laag vuur, de knoflook en garnalen aan toe. Voeg eventueel nog wat peper toe.
  4. Voeg na 5 min de mascarpone en basilicum toe. Meng dit en voeg de citroensap toe. Voeg vervolgens ook de Romatomaatjes en courgette toe.
  5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Rooster eventueel nog wat pijnboompitten kort in een koekenpan op middelhoog vuur en keer ze regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *