Dit recept at ik vroeger altijd met mijn vader bij de shoarmatent om de hoek als mijn ma van huis was. Was altijd een feestje op zich. Een erg lekkere schotel met van alles erin. De shoarma is gemixt met champignons, paprika en ui en combineert hier erg lekker mee. De friet, het pitabroodje en knoflooksaus spreken voor zich en ook gebakken ei is er verrassend lekker bij. Daarnaast heb je nog de sla, tomaat en komkommer als frisse toevoeging. Een schotel met allerlei smaken.

Hierbij de gezonde variant van deze shoarma schotel.

350 gram groenten

In de shoarmatent zit er natuurlijk niet zoveel groenten in, maar in deze variant gaat voor in totaal zo’n 350 gram, waardoor je je dagelijkse benodigde hoeveelheid groenten dus makkelijk behaalt.

Kipshoarma

Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke soort shoarma je kiest, ik houd zelf erg van de kipdijfiletreepjes shoarma. Zoals ik bij de gezonde variant van het broodje shoarma ook al meldde kun je de kip ook zelf kruiden, wat natuurlijk gezonder is, maar daar heb je zoveel kruiden voor nodig dat het me de moeite niet waard is.

Volkoren pitabroodje

Pak een volkoren pitabroodje i.p.v. de witte variant. Ik haal deze altijd bij de biologische winkel, omdat ze hem bij mij in de AH niet hebben, maar misschien hebben ze hem in jouw supermarkt wel.

Ovenfriet

Gebruik de oven i.p.v. de frietpan. Het beste kun je de friet zelf snijden van aardappelen, aangezien er dan geen toevoegingen in zitten, maar als je hier geen zin hebt kun je ook een zak ovenfriet pakken. Om de echte smaak van de shoarma schotel te behouden pak ik normale aardappelen, maar je kunt natuurlijk ook zoete aardappel pakken.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Klinkt misschien moeilijk, maar is zo gemaakt. Je mixt wat (Griekse) yoghurt met geperste knoflook en peper en je bent klaar. En is een stuk gezonder dan de saus uit de supermarkt.

 

Ingrediënten shoarma schotel

200 gr kipdijfiletreepjes shoarma
125 gr champignons
½ rode paprika
¼ ui
1 ei
1 volkoren pitabroodje
½ tomaat
¼ komkommer
sla
ovenfriet

Ingrediënten knoflooksaus

4 el (Griekse) yoghurt
2 teentjes knoflook
peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats hier vervolgens de friet in voor circa 20 min.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de rode paprika in blokjes en de ui in reepjes.
  3. Verhit wat (kokos)olie in een pan en bak de champignons, paprika en ui voor circa 10 min op gemiddeld vuur. Schep regelmatig om.
  4. Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een andere pan en bak hierin de kipshoarma op middelhoog vuur gaar van binnen en goudbruin van buiten.
  5. Maak ondertussen de knoflooksaus door 2 teentjes knoflook te persen en deze te vermengen met de yoghurt. Breng op smaak met peper.
  6. Snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes. Halveer vervolgens de plakjes tomaat nog.
  7. Bak in de laatste 5 minuten nog het ei en verwarm het pitabroodje in een broodrooster.
  8. Mix de shoarma met de champignons, paprika en ui en dien alles samen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *