Pizzadilla: een mix tussen twee van mijn (inmiddels) favoriete recepten: pizza en quasadilla.

Je kunt pizzadilla’s op 2 manieren maken. Door twee losse pizzadilla’s te maken en per wrap de helft van de wrap te beleggen en daarna dicht te vouwen (zie foto hierboven) of door de hele wrap te beleggen en de 2e wrap hier bovenop te doen.

Ik vind het laatste zelf het makkelijkste, dus hieronder de beschrijving daarvoor:

Ingrediënten pizzadilla

2 volkoren wraps
½ groene paprika
¼ salamiworst
¼ rode ui
70 gr champignons
1,5 el zwarte olijven, in plakjes
2 el tomatensaus
Geraspte kaas

Bereiding pizzadilla

  1. Snijd de paprika en ui in reepjes, de champignons in plakjes en de salamiworst in dunne plakjes (of koop dunne voorgesneden salami)
  2. Verhit wat (kokos)olie in de pan en bak de ui, champignons en paprika op gemiddeld vuur voor circa 10 min. Voeg de laatste 5 min de salami en gesneden olijven toe.
  3. Smeer ondertussen de bovenkant van 1 wrap in met de tomatensaus.
  4. Leg de wrap in een koekenpan en strooi er geraspte kaas overheen. Verspreid hier de groenten en salami overheen en vervolgens nog een laag geraspte kaas. Zet het vuur aan. Bak op gemiddeld vuur totdat de kaas onderop gesmolten is.
  5. Leg vervolgens de 2e wrap erop en druk even aan. Om de wrap om te draaien pak je 2 borden. Je laat de wrap vanuit de pan, eventueel met behulp van een spatel, op een bord glijden en leg het andere bord er ondersteboven op. Pak de borden tegen elkaar gedrukt vast en keer in 1 beweging om.
  6. Laat de pizzadilla vervolgens weer in de pan glijden en bak totdat de kaas ook aan die kant gesmolten is.
  7. Snijd de pizzadilla vervolgens in slices en je bent klaar.

pizzadillas-recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *