In de reeks van gezonde junkfood vervangers nu een recept voor een gezond broodje shoarma. Ik moet zeggen dat ik het op deze manier net zo lekker vind als een normaal broodje shoarma. Misschien zelfs wel lekkerder, omdat je er naast de smaak van de shoarma allerlei andere smaken in hebt zitten en je gezond eet.

Kipshoarma i.p.v. normale shoarma

Gebruik kipshoarma i.p.v. normale shoarma. Normale kipfilet is natuurlijk een stuk minder vet dan varkens- of lamsvlees. Ik kies zelf voor de kipdijfiletreepjes shoarma, deze is wat vetter dan normale kipfilet, maar aangezien ik aan het bulken ben is dit prima. Daarnaast vind ik deze gewoon erg lekker.

Groenten

Terwijl een normaal broodje shoarma niet veel verder komt dan een paar verdwaalde blaadjes sla, gaat er in dit recept voor meer dan 400 gr. aan groenten.

Gezonder broodje

In plaats van het witte pitabroodje pak je een volkoren pitabroodje. Kun je deze niet vinden bij je supermarkt? Ga dan naar een biologische of natuurwinkel. Die hebben ze vaak wel.

Gezonde knoflooksaus

Knoflooksaus maak je echt verrassend snel en makkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt is wat Griekse yoghurt, knoflook en peper. Even mengen en je bent klaar. Een stuk gezonder dan uit een flesje en in het broodje kipshoarma vind ik het net zo lekker.

Shoarmakruiden

Wil je het helemaal gezond doen, dan kun je de shoarmakruiden ook zelf maken. Je hebt er best wat kruiden voor nodig (12!), wat het voor mij niet de moeite waard maakt aangezien ik toch niet vaak shoarma eet, maar het is natuurlijk wel gezonder en magerder.

broodje kipshoarma

Het recept:

1 persoon

Ingrediënten broodje shoarma

200 gr kipdijfiletreepjes shoarma
½ avocado
½ groene paprika
¼ komkommer
8 cherrytomaatjes
5 radijsjes
1 of 2 volkoren pitabroodjes
sla

Ingrediënten knoflooksaus

4 el Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
Peper

Bereiding

  1. Snijd de paprika in reepjes, de radijsjes in plakjes, de cherrytomaatjes door de helft en de komkommer en avocado in stukjes.
  2. Verhit wat (kokos)olie in een pan en bak de kipdijfiletreepjes op middelhoog vuur in circa 7 min gaar en goudbruin.
  3. Ondertussen pers je de knoflook in een knoflookpers of snijd je deze zo fijn mogelijk. Meng vervolgens met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper.
  4. Verhit de pitabroodjes in een broodrooster en vul deze met de shoarma, sla en groenten.

Schranzen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *