Dit recept moet je echt eens proberen. Ik eet eigenlijk nooit iets twee dagen achter elkaar, maar dit gerecht is daar een uitzondering op. Ook ideaal om ’s avonds te eten en dan de volgende dag als lunch na het sporten. Je hebt dan een erg voedingsrijke maaltijd met eiwitten, koolhydraten, vitamines en vetten, zodat je spieren goed kunnen herstellen.

Ingrediënten

200 gr kipfiletblokjes
70 gr couscous
1 avocado
½ rode paprika
½ rode ui
¼ komkommer
5 cherrytomaatjes
citroensap (halve citroen)
1 tl fijngehakte peterselie
1 blokje kipbouillon
fetakaas

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens verpakking en voeg bij het koken van het water wat kipbouillon toe.
  2. Zodra de couscous klaar is doe je hier de peterselie en het citroensap bij en meng je dit goed. Laat vervolgens intrekken.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en snij de avocado, paprika en komkommer in stukjes en de rode ui in reepjes.
  4. Bak vervolgens de kip op middelhoog vuur goudbruin van buiten en gaar van binnen.
  5. Verdeel ondertussen de fetakaas in kleine stukjes.
  6. Meng alle ingrediënten in een schaal en klaar is Kees.

Ben benieuwd wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *